Een kerst om nooit te vergeten

Over een week is het kerst. Wat voor de meeste een tijd is om naar uit te kijken, zal het dit jaar anders gaan dan andere jaren. Want het wordt sowieso een jaar om niet te vergeten. En als we een beetje omdenken dan kunnen we er ook op een positieve manier een bijzondere kerst van maken. 

KERST IDEETJES

Hoe speciaal is het om bijvoorbeeld voor iedere huisgenoot een briefje te maken met iets wat je tof vind aan diegene of waar je dankbaar voor bent. Je kunt ze in de boom hangen of maak een leuke ‘grabbelton’. Ook kun je bijvoorbeeld van oude lappen stof, leuke strikjes maken en rondom glazen heen doen. Zo kun je de tafel wat meer op vrolijken. En je hoeft hiervoor helemaal niet de deur uit. Ouderwets spelletjes spelen en/of samen in de keuken staan, doen het ook altijd goed!

HULP TEGEN EENZAAMHEID

Hoewel we het gelukkig binnen het eigen gezin en met eventueel een paar familieleden kunnen vieren, speelt eenzaamheid ook een grote rol. En zeker in deze tijd van het jaar. Veel mensen hebben de mogelijkheid niet om iemand te ontvangen of zijn bang.

Als je weet dat iemand eenzaam is of je hebt een vermoeden, dan doet een klein gebaar al wonderen. Stuur een kaartje of vraag eens hoe het gaat. Hiermee voelt diegene zich gezien en maak je iemands dag helemaal goed en dat geluksgevoel neem je zelf dan ook mee. 

Waar het dit jaar vooral om gaat is dat we toch een beetje samen kunnen zijn of dat we een mooi gebaar naar iemand kunnen maken. Ben dankbaar voor wat we wél kunnen, heb lief, en have fun! Maar pas ook goed op elkaar!

Wat heb jij voor plannen om een onvergetelijke kerst te maken?

Liefs, Kim

Laat een reactie achter