Water element – winter

Terwijl hier volop de herfst nog aan de gang is, is de Chinese winterperiode net begonnen. Deze loopt namelijk van 7 november tot 4 februari. De winter staat in het teken van het water element. 

WATER TEKENS

Ben jij een varken (is het teken van de maand november) of een rat (december)? Dan is deze aankomende periode heel gunstig voor jou! We beginnen de eerste maand met yin water. Vervolgens opbouwend naar yang en daarna de neutrale overgangsmaand naar de lente. 

Water is deze periode dus op zijn krachtigst. 

KENMERKEN

Deze periode betekent afsluiting, wat in het huidige jaar achter kan blijven en nieuwe plannen maken, welke in het nieuwe jaar toegepast kunnen worden. Water is een drijvende en stille energie, de rust van de winter en de duisternis van de nacht. Wat schuilt er in je diepste gevoelens en verlangens?

Het element vertegenwoordigt het noorden met het thema carrière/de reis. Je herkent het aan de golvende, onregelmatige vormen en de kleuren blauw en zwart. Het is het moeilijkste element om toe te passen, maar ook hiervoor zijn er genoeg mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan letterlijk water zoals een vissenkom of een waterornament maar ook aan een mooi schilderij met een meer erop of symbolen zoals schelpen, schildpadden, boten etc. 

Wat wil jij achterlaten dit jaar? En wat zijn je plannen voor 2022?

Wil je weten hoe jij het water element meer kunt toepassen in jouw leven?
Lees dan dit blog en kom erachter wat je kunt toevoegen.

Liefs, Kim

Laat een reactie achter