Water element – winter

Terwijl hier volop de herfst nog aan de gang is, begint aanstaande zaterdag de Chinese winterperiode. Deze loopt van 7 november tot 4 februari en eindigt daarmee nog nét voor Chinees nieuwjaar. De winter staat in het teken van water element. 

WATER TEKENS

Ben jij een varken (november) of een rat (december)? Dan is deze aankomende periode heel gunstig voor jou! We beginnen de eerste maand met yin water. Vervolgens yang en daarna de neutrale overgangsmaand naar de lente. 

 Water is deze periode dus op zijn krachtigst. 

KENMERKEN

Deze periode betekent afsluiting, wat in het huidige jaar achter kan blijven en nieuwe plannen maken, welke in het nieuwe jaar toegepast kunnen worden. Water is een drijvende en stille energie, de rust van de winter en de duisternis van de nacht. 

Water vertegenwoordigt het noorden met het thema carrière/de reis. Water herken je aan de golvende, onregelmatige vormen en de kleuren blauw en zwart. Water is het moeilijkste element om toe te passen maar ook hiervoor zijn er genoeg mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan letterlijk water zoals een vissenkom of een waterornament maar ook aan een mooi schilderij met een meer erop of watersymbolen zoals schelpen, schildpadden, boten etc. 

2020

Water brengt harmonie dit jaar. Dit komt omdat in het centrum van het huis inbraak ster 7 heerst. Dit is metaal element en moet dus onderdrukt worden met water omdat dit metaal verzwakt. De ster die in het centrum heerst, heeft namelijk de meeste invloed. Lekker veel water toevoegen dus. 

Wie is er nog meer een waterteken?
(Als je dit niet weet maar wel graag wilt, stuur me je geboortedatum en geslacht.

Dan bereken ik dit voor je!)

Liefs, Kim

Laat een reactie achter