Vuur element – zomer

Vandaag begint officieel de Chinese zomer. Deze loopt van 6 mei tot 8 augustus. De zomer staat in het teken van het vuur element. 

VUUR TEKENS

Ben jij een slang (mei) of een paard (juni)? Dan is deze aankomende periode heel gunstig voor jou! We beginnen de eerste maand met yin vuur. Dan kunnen we rustig wennen aan meer actie en beweging, waar vuur voor staat. Vuur is namelijk een erg aanwezig element. Vervolgens wordt dit yang vuur en daarna de neutrale overgangsmaand naar de nazomer. 

Vuur is deze periode dus op zijn krachtigst, en dan vooral in de maand juni.

KENMERKEN

Deze periode betekent bloei. Een goede periode dus om te leren van de afgelopen periode wat je aan plannen hebt uitgevoerd en waar nodig bij te schaven of verder uit te werken. Vuur staat voor een actieve en trillende energie en is fel net als een zomerse dag. Het is het enige element dat gemaakt moet worden.

Vuur vertegenwoordigd het zuiden met het thema roem/erkenning. Vuur herken je aan scherpe lijnen, driehoeken en de kleuren rood, paars, oranje en roze. Je kunt het toepassen in de vorm van letterlijk vuur zoals een open haard, kaarsen of verlichting. Maar ook in materiaal zoals plexiglas of voorwerpen zoals piramides en rode bloemen.

2021

Vuur element zit niet standaard in de BAZI chart. Echter zit deze wel verborgen. Vuur is het welvaartselement van dit jaar. Dat betekent dat je vuur toe kan passen om meer welvaartsgeluk aan te trekken en geld te verdienen. Hou er wel rekening mee dat dit niet op de ‘normale’ manier gebeurt. Je zult buiten de lijntjes en creatief moeten denken en andere strategieën moeten uitvoeren om rijkdom te creëren. Het kan ook onverwachts komen.

Wie is er een vuurteken?
(Als je dit niet weet maar wel graag wilt, stuur me je geboortedatum en geslacht.
Dan bereken ik dit voor je!)

Wil je weten hoe jij het vuur element meer kunt toepassen in jouw leven?
Lees dan dit blog en kom erachter wat je kunt toevoegen.

Liefs, Kim

Laat een reactie achter