Optimale vitaliteit met de juiste lifestyle

Vitaliteit, ook wel levenskracht genoemd, is een belangrijk onderdeel om gezond te blijven en vol positieve energie te leven. Gelukkig hebben we een groot deel zelf in de hand.

Met een BAZI-analyse laat je dit ook nog eens precies aansluiten op jou als persoon. Heb je alle 5 de elementen in je chart? Welke zijn gunstig en ongunstig voor je? Zijn Yin en Yang in balans? Dit is makkelijk toe te passen in je lifestyle zodat jij die positieve flow meer ervaart. Dit kan op verschillende manieren, welke ik hieronder kort met je doorneem. Waarschijnlijk spreken ze voor zich, al heb je misschien een andere kijk en een duwtje in de goede richting nodig. 

SPORT EN BEWEGING

Misschien doe je al aan een sport, misschien moet je er nog steeds aan gaan beginnen, maar weet je niet zo goed wat nou bij je past. Iedere vorm van beweging is goed al weet je met een BAZI-analyse precies wat goed is voor jou. Heb je meer yang nodig, dan kun je meer de actievere kant opgaan. Is er al veel yang aanwezig, dan kun je beter de rustigere kant opzoeken zodat het in balans blijft. Ieder element heeft z’n eigen sporten en thema’s waardoor er altijd iets voor je tussen zit. Zo werk je aan je eigen optimale vitaliteit.

VOEDING EN SLAAP

Net als sport en beweging, draagt de juiste voeding bij aan een betere vitaliteit. Je kunt het precies zo laten aansluiten op jou. Voeding kan ook opgedeeld worden in de 5 elementen maar yin en yang staat hier wat meer centraal. Kun je meer warme drankjes en specerijen gebruiken of zijn fruit en ijsjes beter voor je. Al leveren de seizoenen ook een belangrijke bijdrage. En wat denk je van slaap. Slaap jij gemiddeld iedere nacht ongeveer 7-9 uur? En hoe is de kwaliteit van jouw slaap? Word je vaak wakker of snurk je goed door? 

CARRIERE

Wanneer jij een beroep uitoefent wat binnen jouw welvaartselement valt, kun je sneller succes hebben. Zit jij in een baan wat in een, voor jou, ongunstig element valt, dan is het goed mogelijk dat je hierin tegenslagen ervaart of je bent er niet (meer) happy mee. Het is belangrijk om een beroep te kiezen wat op jou aansluit. Je zult merken dat je positief verrast wordt. 

OMGEVING

Ervaar jij prikkels heel de dag door? Ben je omringt met mensen die je energie vreten? Voel jij je niet gelukkig in je huis of in je kleding? Deze negatieve energie doet meer met je dan je zou denken. Omring je met mensen en dingen die je goed doen en blij maken. Dit maakt zo’n verschil!

Of misschien mis jij hout element, dan kan het positief voor je werken wanneer je vaker in een bosrijke omgeving bent. 

POSITIVITEIT

Hoe je zelf in het leven staat speelt ook een grote rol. Ben je zelf snel negatief of word je snel negatief beïnvloed dan sta je al een streep achter. Het kost je meer energie en moeite om dit weer bij te benen waardoor je vaak in een negatief spiraal blijft hangen. Sta je positief in het leven, dan zal je dat aan alles merken. Hoe fijn voel je je dan!

Met een BAZI-analyse kan ik dus precies voor je uitwerken, welke sport, voeding, carrière e.d. goed is voor jou en precies aansluit op jou als persoon. Wil je hier meer over weten of ben je benieuwd waarmee jouw levenskracht toeneemt, stuur me een berichtje!

Liefs, Kim

Laat een reactie achter