Project: fysiotherapie Het Centrum

Een van de eerste projecten die ik gedaan heb, is die van Fysiotherapiepraktijk Het Centrum in Sprang-Capelle.

Het pand was van binnen nog erg gedateerd en nodig toe aan een update. De eigenaren wilden graag verbouwen met de principes van Feng Shui en ook graag de styling uit handen geven. En zo kwamen ze bij mij uit 🙂

FENG SHUI ONTWERP

Al ver voor de verbouwing ben ik begonnen met het Feng Shui interieur ontwerp. Hier ben ik wel een paar maanden mee bezig geweest. Dit is wel wat langer dan normaal omdat ik naast de analyses en plattegrond uitwerkingen, ook meetings heb gehad met andere vaklui zoals elektriciens, schilders en de interieurbouwer. Alles moest natuurlijk goed besproken worden en een goede planning voor gemaakt worden. 

VERBOUWING

Toen begon het sloopwerk. Dit was vrij snel, met veel helpende handjes, in één weekend gebeurt. Daarna begon het eigenlijk pas. Eerst zijn er leidingen aangelegd voor nieuwe elektra en een warmte/koel systeem. Vervolgens werd stapje voor stapje de rest aangepakt zoals stukadoren, verven, vloeren leggen, nieuwe keuken en de meubels die op maat gemaakt zijn, werden geplaatst.

STYLING

Als laatste stap kon ik zelf pas echt de handen uit de mouwen steken namelijk: de styling. HET ALLER LEUKSTE GEDEELTE! Ik ben meerdere keren met de eigenaren wezen shoppen voor de grotere meubels en de tegeltjes. De kleinere meubels en accessoires heb ik zelf verder online uitgezocht of gekocht in winkels. Ik heb de balie bekleed met vilt, kastjes geverfd en de meubels neergezet en bepaald waar accessoires moesten komen, ook aan de muur. 

Ook dit heb ik stapje voor stapje toegepast in de ruimtes. Aangezien er ook nog andere vaklui rondliepen, was het erg van belang om rekening te houden met elkaar en goed te overleggen. Uiteindelijk is de gehele begane grond net voor kerst 2019 afgewerkt. De 1e verdieping is provisorisch aangepakt en wordt later nog een keer goed gedaan. 

REACTIES PATIËNTEN

Het is superleuk om naderhand reacties te horen, hoe anderen de nieuwe praktijk ervaren. Enkele van deze reacties zijn: WOW – Wat ‘n rust! – Mooi – Warm – Wellness gevoel, maar ook bijvoorbeeld dat er onder collega’s meer harmonie is. 

De ervaring van een specifieke patiënt is me vooral bijgebleven.

Deze patiënt slaap enorm slecht thuis. Toen ze voor een behandeling alvast op de behandelbank mocht gaan liggen en de fysiotherapeut even later binnenkwam, lag deze patiënt gewoon te slapen. 

Dit zijn de bijzondere momenten wat aangeeft dat Feng Shui écht werkt en een positieve invloed heeft op jou en het doet me goed dat ik daarbij kan helpen!

Wil je graag ervaren hoe een Feng Shui interieur aanvoelt en wat het met je doet? Loop eens binnen bij Fysiotherapie Het Centrum in Sprang-Capelle. De deuren staan voor je open!

Liefs, Kim

Laat een reactie achter