Metaal element – herfst

Terwijl hier volop de zomer nog aan de gang is en voor mijn gevoel nog moet beginnen, begint aanstaande zondag de Chinese herfstperiode. Deze loopt van 8 augustus tot 7 november. De herfst staat in het teken van metaal element. 

METAAL TEKENS

Ben jij een aap (augustus), zoals ik, of een haan (september)? Dan is deze aankomende periode heel gunstig voor jou! We beginnen de eerste maand met yang metaal. Vervolgens het rustigere yin en daarna de overgangsmaand naar de winter. 

Metaal is deze periode dus op zijn krachtigst. 

KENMERKEN

Deze periode betekent transformatie. Metaal is een compacte en naar binnen toe vloeiende energie. Het is niet voor niks dat we in deze periode meer naar binnen keren. Niet alleen in onszelf maar ook in onze omgeving. Ik merk zelf al dat de energie piek van de zomer afneemt en meer yin wordt en dus naar binnen keert. Ervaar jij dit ook al?

Metaal vertegenwoordigt het westen met het thema kinderen/creativiteit en het noordwesten met het thema hemel/vrienden. Metaal herken je aan de cirkel, ronde en ovale vormen, de kleuren wit, grijs en metaal kleuren zoals goud en zilver en glimmende materialen. Metalen voorwerpen zoals munten zijn een goed voorbeeld maar ook klokken en bellen. 

2021

Het element van dit jaar is metaal. Metaaltekens profiteren dus extra van dit jaar en deze periode. Omring jezelf dus met metaalenergie. Dit kan in je interieur, je kleding, activiteiten en zelfs je voeding! En wil je dit heel precies aanpakken, dan is het nodig om te kijken naar je eigen BAZI-chart, hoeveel metaalenergie je zelf hebt. Dus stuur me een berichtje als je dit wilt weten voor een goede balans.

Wie is er nog meer een metaalteken? High Five!
(Als je dit niet weet maar wel graag wilt, stuur me je geboortedatum en geslacht. Dan bereken ik dit voor je!)

Wil je weten hoe jij het metaal element meer kunt toepassen in jouw leven?
Lees dan dit blog en kom erachter wat je kunt toevoegen.

Liefs, Kim

Laat een reactie achter