Hout element – lente

Terwijl hier volop de winter nog aan de gang is, begint vandaag de Chinese lente, wat Lap Chun heet. Een dag dat altijd groots gevierd wordt. Deze loopt van 4 februari tot 6 mei. De lente staat in het teken van het hout element. 

HOUT TEKENS

Ben jij een tijger (februari) of een konijn (maart)? Dan is deze aankomende periode heel gunstig voor jou! We beginnen de eerste maand met yang hout. Vervolgens rustig naar yin en daarna de neutrale overgangsmaand naar de zomer. 

Hout is deze periode dus op zijn krachtigst. 

KENMERKEN

Deze periode betekent een nieuw begin en groei. Een goede periode dus om je nieuwe plannen daadwerkelijk te gaan uitvoeren. Hout is een opwaartse en naar buiten gerichte energie zoals de takken van een boom. Het is het enige element met een eigen leven. Het activeren van hout doet wonderen omdat het in verband staat met positieve ontwikkeling.

Hout vertegenwoordigd het oosten met het thema gezondheid/familie en het zuidoosten met het thema rijkdom/voorspoed . Hout herken je aan hoge, lange en rechthoekige vormen, strepen/lijne, oftwerl en de kleuren groen en donker bruin. Je kunt het toepassen in de vorm van letterlijk houten voorwerpen, bloemen en planten en andere natuurlijke materialen zoals rotan en grassen.

2021

Hout brengt harmonie in 2021. Het onderdrukt het teveel aan water element dit jaar, wat kan zorgen voor veel stress, sterke emoties en veel competitie. Door hout element te gebruiken breng je het in balans en zorg je voor groei, ontwikkeling, nieuwe ideeën en creatieve oplossingen. Voeg dus lekker veel hout element toe in je omgeving!

FIJNE LAP CHUN VANDAAG!

Wie is er nog meer een houtteken?
(Als je dit niet weet maar wel graag wilt, stuur me je geboortedatum en geslacht.

Dan bereken ik dit voor je!)

Liefs, Kim

Laat een reactie achter