Hoe voeg ik meer yin energie toe aan mijn leven?

Alle elementen op aarde hebben een yin of yang essentie. Het zijn tegengestelde maar ook elkaars aanvullende krachten. De één kan niet zonder de ander bestaan. Harmonie ontstaat door een evenwichtige verdeling tussen yin en yang. Ze hebben ieder hun eigen kenmerken. In deze blog: hoe voeg je meer yin energie toe aan je leven?

YIN

Yin energie heerst op onbewoonde plekken, denk aan musea, kerken en ziekenhuizen. Deze energie is nodig om de yang energie in balans te houden. Yin wordt gebruikt op plekken waar rust, ontspanning en herstel nodig is, zoals in de slaapkamer en badkamer. Het is een vrouwelijke, rustige energie en staat voor de maan en de nacht. Het heerst dus vooral in het najaar, in de winter en na zonsondergang, in de avond en de nacht. Dit is zo omdat de energie dan afneemt. Om 12:00 uur AM is deze vrouwelijke energie op zijn sterkst. Andere kenmerken van deze energie zijn koud, donker, zacht, vol en alles wat stil is.

TE VEEL YIN

Te veel is niet goed en kun je herkennen aan; alleen maar stilte, te weinig geluiden. Te weinig of geen licht en te koud met veel schaduw. Te rustig, inactief. Dan is het nodig om te balanceren met yang energie.

TE WEINIG YIN

Het is ook niet goed als er te weinig is. Dit kun je herkennen aan te weinig stilte, teveel lawaai en geluiden. Teveel licht en warmte, te weinig schaduw. Te weinig rust en veel actie. Gelukkig kan dit makkelijk op verschillende manieren toegevoegd worden. Deze leg ik hieronder uit.

YIN MATERIALEN EN KLEUREN

Zachte materialen zoals karpet, stoffen, kussens, papier/behang. Donkere, zachte kleuren, pastel tinten en zwart horen ook bij yin.

YIN ACTIVITEITEN

Veel ontspanning en weinig actie, denk aan slapen, relaxen, mediteren, boek lezen, muziek luisteren, in bad gaan.

YIN VOEDING

Typisch yin is kort koken in weinig water en blancheren. Koude gerechten zoals salades en verfrissende drankjes zoals water met vers fruit. En ook een zoete smaak en veel verse ingrediënten. Enkele voorbeelden van ingrediënten zijn:

Groenten: tomaat, augurk, rauwkost, sla, tuinkers, radijs, komkommer, zomerpompoenen, brocolli, champignons, chinese kool, courgette
Fruit: ananas, kiwi, kersen, citrus en tropisch fruit
Vlees: eend
Vis: kaviaar, oesters
Drankjes: mineraalwater, pepermuntthee
Zuivel: yoghurt, sojamelk, dikke zure melk, kaas
Overig: rijst, tofu

ZICHTBAAR EN ONZICHTBAAR

Je kan dus zowel in je activiteiten, voeding, interieur, exterieur en kleding ervoor zorgen dat yin/yang in balans is. Dit zijn meer de zichtbare dingen. Maar het kan ook zo zijn dat jouw persoonlijke vrouwelijke en mannelijke energie niet in balans is. Dit uit zich bijvoorbeeld in onrust en chaos. Dit kun je niet zien, alleen maar ervaren. Maar gelukkig is ook daar iets aan te doen. Als je de zichtbare dingen toevoegt, heeft dat ook effect op jou als persoon en zul je merken dat de onrust en chaos minder wordt. 

WIL JE JE BEWUST WORDEN VAN JE INNERLIJKE VROUWELIJKE EN/OF MANNELIJKE ENERGIE?

Vraag dan je persoonlijke Elemental Wisdom aan.
Gebruik jouw Elemental Wisdom als een innerlijk kompas voor een leven vanuit flow en balans.

Wil je meer weten over je mannelijke energie.
Lees dan hier het blog over hoe je meer yang energie toevoegt in je leven.

Wat doe jij om je yin energie in balans te houden?
Leuk als je het me hieronder laat weten.

Liefs, Kim

Laat een reactie achter