Hoe voeg ik meer yang energie toe aan mijn leven?

Alle elementen op aarde hebben een yin of yang essentie. Het zijn tegengestelde maar ook elkaars aanvullende krachten. De een kan niet zonder de ander bestaan. Harmonie ontstaat door een evenwichtige verdeling tussen yin en yang. Ze hebben ieder hun eigen kenmerken. In deze blog: hoe voeg je meer yang energie toe aan je leven?

YANG

Yang is cruciaal voor goede Feng Shui. Het brengt leven en energie in beweging en is daarom belangrijk voor bewoonde plekken. Het wordt gebruikt op plekken waar stimulatie nodig is zoals in de keuken, de eetkamer of de werkplek. Het is een mannelijke, levendige energie en staat voor de zon en de dag. Het heerst dus vooral in het voorjaar, in de zomer en na zonsopgang, in de ochtend en de middag. Dit is zo omdat de energie dan toeneemt. Om 12:00 uur PM is deze mannelijke energie op zijn sterkst. Andere kenmerken van deze energie zijn warm, licht, hard, leeg en alles wat beweegt en geluid maakt.

TE VEEL YANG

Te veel is niet goed en kun je herkennen aan; teveel lawaai, geen stilte. Te veel licht en te warm, geen schaduw. Te actief, geen rust. Dan is het nodig om te balanceren met yin energie.

TE WEINIG YANG

Het is ook niet goed als er te weinig is. Dit kun je herkennen aan teveel stilte, weinig lawaai. Te weinig licht en warmte, te veel schaduw. Teveel rust en geen actie. Gelukkig kan dit makkelijk op verschillende manieren toegevoegd worden. Deze leg ik hieronder uit.

YANG MATERIALEN EN KLEUREN

Harde en gladde materialen zoals glas, marmer, graniet, metaal, (hard)hout, rotan maar ook planten, water, verlichting en een open haard. Felle, lichte kleuren en wit horen ook bij yang.

YANG ACTIVITEITEN

Veel actie, denk aan fysiek werk zoals koken, feestje, schoonmaken, klussen, hobby’s uitvoeren, instrument spelen, dansen, tekenen, seks, studeren en tv kijken.

YANG VOEDING

Typisch yang is lang koken, grillen en barbecueën. Warme gerechten zoals soep en warme drankjes zoals chocomel en koffie. En ook een zoute smaak en veel kruiden en specerijen. Enkele voorbeelden van ingrediënten zijn:

Groenten: wortelen, koolsoorten, pastinaak, ginseng
Fruit: kersen, nectarines, perziken, pruimen, gedroogd fruit
Vlees: lamsvlees, gevogelte
Vis: tonijn, zalm
Drankjes: alcohol (met mate), yogithee
Kruiden en specerijen: gedroogde kruiden, cayennepeper, chili, kerrie, kruidnagel, nootmuskaat, peper en kokosmelk.

ZICHTBAAR EN ONZICHTBAAR

Je kan dus zowel in je activiteiten, voeding, interieur, exterieur en kleding ervoor zorgen dat yin/yang in balans is. Dit zijn meer de zichtbare dingen. Maar het kan ook zo zijn dat jouw persoonlijke vrouwelijke en mannelijke energie niet in balans is. Dit uit zich bijvoorbeeld in onrust en chaos. Dit kun je niet zien, alleen maar ervaren. Maar gelukkig is ook daar iets aan te doen. Als je de zichtbare dingen toevoegt, heeft dat ook effect op jou als persoon en zul je merken dat de onrust en chaos minder wordt. 

WIL JE JE BEWUST WORDEN VAN JE INNERLIJKE VROUWELIJKE EN/OF MANNELIJKE ENERGIE?

Vraag dan je persoonlijke Elemental Wisdom aan.
Gebruik jouw Elemental Wisdom als een innerlijk kompas voor een leven vanuit flow en balans.

Wil je meer weten over je vrouwelijke energie.
Lees dan hier het blog over hoe je meer yin energie toevoegt in je leven.

Wat doe jij om je yang energie in balans te houden?
Leuk als je het me hieronder laat weten.

Liefs, Kim

Laat een reactie achter