Wat is Feng Shui?

Ik wil graag verder in gaan op wat Feng Shui precies inhoudt en waar het vandaan komt.

Ongeveer 4000 jaar geleden ontstond in China de leer van harmonie tussen mens en natuur, ook wel Feng Shui genoemd. Eeuwenlang bestudeerden Feng Shui meesters de natuurlijke en de door mensen gemaakte omgevingen en de invloed daarvan op de mens zelf. Toen ze beseften dat de natuurelementen de kwaliteit van ons leven beïnvloeden, ontwikkelden ze een systeem waardoor wij nu in staat zijn om onze omgeving zo in te richten dat deze bijdraagt aan ons evenwicht. 

ALLES IS ENERGIE

Volgens Chinezen is de materiële wereld een weerspiegeling van de echte wereld, de wereld van energieën. Alles is energie, het stroomt overal en door alles heen zoals de lucht, aarde en het lichaam. De energie circuleert met de klok mee.

Feng betekent wind en Shui betekent water. Dit zijn de twee belangrijkste natuurkrachten die zorgen voor de verspreiding van levensenergie, ook wel chi genoemd. De juiste flow van chi is de sleutel tot geluk. 

TIEN, TI EN REN

Er bestaan drie aspecten van geluk die ons beïnvloeden: TIEN, TI en REN.
– TIEN = het hemelse geluk, waarmee we geboren zijn.
– TI = het aardse geluk, ontstaat door onze omgeving.
– REN = het geluk van de mensheid, waar we zelf voor kunnen zorgen.
Zowel TI als REN kunnen we dus beïnvloeden en dat is 2/3 van ons geluk.

POSITIEVE ENERGIE  

Feng Shui richt zich op het evenwicht tussen de fysieke omgeving en de onzichtbare energiestromen in de natuur en onderzoekt hoe de omgeving ons welzijn beïnvloedt. Met fysieke omgeving wordt bedoeld zowel je huis, je werkplek, een heel gebouw of zelfs de kleding die je draagt. Ook geldt dit voor andere tastbare spullen. 

Het biedt ons tools om een positieve stimulans aan te brengen. Praktisch betekent dit aanpassingen in een ontwerp, inrichting, vorm, kleur, materiaal, etc. 

Om het meeste uit ons leven te halen hebben wij de steun van positieve energie in onze leefomgeving nodig.

Pas het toe in je leefomgeving en het stimuleert ons ondernemend vermogen, het zorgt ervoor dat we doelen behalen en geeft sturing voor elk thema in ons leven die je mist of aandacht en balans nodig heeft. Zo worden we weer op het juiste pad gebracht.

GOEDE FENG SHUI BRENGT

– leven in overvloed
– gezond woon-werkklimaat
– evenwichtig leven, vitaal, maak betere beslissingen
– harmonieuze relaties, liefde, geluk en plezier in het leven
– levensuitdagingen met een groter gemak overwinnen

DESIGN ALS THERAPIE

Een holistisch, door Feng Shui geïnspireerd ontwerp, maakt je omgeving rustgevend, comfortabel, inspirerend en mooi. Het heeft een positieve invloed op alle gebruikers en zal bijdragen aan het creëren van het leven die je wenst te ervaren.

Met Feng Shui kijk ik dus verder dan alleen het aankleden van een ruimte of een persoon. 

Wil je meer Feng Shui in je leven toepassen. Kijk hier hoe ik je daarbij kan helpen.

Liefs, Kim

Laat een reactie achter