Feng Shui verlichting

Verlichting en lampen horen bij het vuur element. Al kan je deze ook weer onder verdelen in de andere elementen. In deze blog wil ik dit verder uitleggen. Feng Shui je verlichting in huis.

HOUT
In het Oosten en Zuidoosten kun je de volgende soorten lampen plaatsen: hoge staande en rechthoekige lampen, waarmee het licht naar boven is gericht. Een eenvoudige stijl, van hout of rotan gemaakt, in de kleuren groen en donkerbruin of in versterkende kleuren van water element, zwart en blauw. Maar hier mag ook zeker het natuurlijke materiaal zichtbaar zijn.

VUUR
In het zuiden heb je juist opvallende lampen nodig, met puntige hoeken zoals sterren of driehoeken. Een echte eyecatcher in de kleur rood, roze, paars, oranje of in versterkende kleuren van het hout element groen en donkerbruin. Hij kan van plastic zijn of van hout/rotan.

AARDE
Lampen die goed zijn in een aarde sector zijn: lage tafel- of vloerlampen met zacht, indirect licht (intieme sfeer). Klassieke stijl met kristal doet het goed maar ook keramiek of een natuurstenen lampenvoet. De kleuren zijn beige, geel, crème. Versterken kun je met vuur element. Dit geldt voor de sectoren Noordoost, Zuidwest en in het centrum.

METAAL
In de metaal sectoren Westen en Noordwesten kun je het beste moderne spotjes plaatsen met geconcentreerd licht of chique en elegante booglampen met een ronde kap, metalen kleuren en wit en grijs. Maar versterkend kan ook een vierkante kap of natuurtinten en geel van het aarde element.

WATER
In het noorden doet water element het goed. Denk aan hangende slingers zoals sierverlichting of lampjes die verschillende kleuren hebben. De kleuren zwart en blauw horen hierbij maar je kan ook versterkende kleuren pakken die van het metaal element zoals wit of goud. Dit geldt ook voor de ronde vormen.

En dan is de cirkel weer rond. Zo zie je maar dat alles vertaald kan worden naar een element en stijl. Zo leuk om te zien en toe te passen!

Welk element pas jij toe als je een nieuwe lamp nodig hebt?

Feng Shui de verlichting in je interieur.

Ben je benieuwd hoe je je huiskamer, slaapkamer, kantoorruimte, etc. nog sfeervoller maakt met verlichting en de Chinese elementen? Neem eens contact met met op met jouw specifieke vraag of pak direct je gehele interieur aan (of 1 ruimte) met Feng Shui Interieurstyling.

Liefs, Kim

Laat een reactie achter