Feng shui tips voor beginners

Klinkt leuk die Feng Shui (spreek uit: Feng s-ju-wee), maar waar kan ik nou het beste mee beginnen?
Geen zorgen. Ik geef je een aantal Feng Shui tips voor beginners, waar je direct mee kunt starten, als je geïnteresseerd bent in Feng Shui. Je kan het namelijk zo simpel of moeilijk maken als je zelf wilt.

Tip 1: Ruim op

Als je wilt beginnen met Feng Shui, dan start je met opruimen. En hiermee wordt niet bedoeld je bed opschudden, je kleding in de wasmand gooien en je gebruikte glazen opruimen. Maar letterlijk door al je spullen heen gaan. Ongebruikte, ongewenste en kapotte spullen zorgen voor ballast en een slechte energie.

Dus heb je heel lief iets van je tante gehad waarvan je denkt, geen idee wat ik hiermee moet?
Heb je 6 verschillende roze vaasjes, maar gebruik je toch altijd dezelfde of heb je een kapotte jeans die eigenlijk niet meer kan, maar hij zit zo lekker dus wegdoen no way.

Think twice! Het geeft letterlijk nieuwe ruimte en de overtollige spullen worden meer gewaardeerd als je ze doorverkoopt of doneert aan iemand die het wél met alle liefde gebruikt. Weggooien kan natuurlijk ook. Maar in het kader van duurzaamheid, alleen als het echt niet hersteld of gebruikt kan worden.

Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar je verlost jezelf van overtollige ballast die, misschien onbewust, in je achterhoofd blijft spoken. Je zult je er beter door gaan voelen door het gewicht wat letterlijk van je schouders valt én positieve energie aantrekken als dit eenmaal weg is.

Oh en dit hoeft echt niet in één dag. Maak een planning die voor jou haalbaar is, want er stress door krijgen, voelt ook niet goed. Begin klein met een lade in je keuken of kledingkast en bouw dit verder uit.

Tip 2: Hou je huis schoon

Schoonmaken, zo simpel en zo ondergewaardeerd. Vaak wordt het gezien als een moetje. Als een taak die gewoon bij het leven hoort. Snap ik, ik heb er namelijk ook niet altijd zin in.

Maar heb je er wel eens bij stilgestaan wat het oplevert? Naast het feit dat je huis onderhouden wordt dan. Heb je wel eens bewust het verschil opgemerkt voor en na een poetsbeurt? Zo ja? Dan weet je net als ik dat dit, naast een voldaan gevoel, ook een hele fijne energie met zich meebrengt en een hoop verlichting.

Zo niet? Ga het eens ervaren. Hopelijk is het de volgende keer dan al minder een moetje, omdat je er veel meer mee kan bereiken, dan je in eerste instantie misschien zou denken.

Tip 3: Zet regelmatig de ramen en deuren open

Buiten het feit dat het nare huisluchtjes, zoals bepaald eten wat je gekookt hebt of de bekende after sleep ochtend lucht, heeft het ook een ander voordeel om je raam open te zetten. Hierdoor waait er nieuwe en frisse energie letterlijk je huis binnen en laat de gestagneerde energie in de ruimte weer vloeien. Door meerdere ramen en deuren open te zetten, wordt de oude energie ook weer mooi mee naar buiten genomen.

Dit zijn een paar simpele Feng Shui tips voor beginners, waar je direct mee kunt aanvangen. Sommige tips doe je waarschijnlijk in de automatische piloot al wat vaker. Het is mooi als je je hier echt bewust van kan worden, zodat je de positieve energie ook echt gaat ervaren en sneller aantrekt, wat weer invloed heeft op andere dingen.

Wat doe jij al om Feng Shui toe te passen?
Leuk als je een berichtje hieronder achterlaat.

Breng gezonde energie in je huis of in je kantoorruimte
Kom er hier achter hoe je dat kunt doen.


Liefs, Kim

Laat een reactie achter