Dierteken Varken

Vandaag is het de beurt aan het laatste dierteken in de reeks van 12, namelijk het varken. Hij volgt daarmee de hond op. 

Je bent een varken als je geboren bent in 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 of 2019. 
Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijk loopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee als je geboren bent in januari of februari. Ikzelf kom bijvoorbeeld uit januari 1993 maar omdat dit nog voor Chinees nieuwjaar was, val ik dus onder 1992.

KARAKTER EIGENSCHAPPEN

Varkens houden van orde en regelmaat. Ze zijn tolerant, vergevingsgezind en niet haatdragend. Een varken houdt van gezelschap, zijn erg sympathiek maar kunnen soms ook wantrouwend zijn. Ook zijn ze slim en hebben een goed gevoel voor humor.

VRIENDEN EN VIJAND

Samen met het konijn en het schaap vormt het varken een sympathiek drietal. De vrijgevigheid van het schaap en het gevoel voor prioriteiten van het konijn, vullen de kracht van het varken goed aan. Een andere geheime vriend de tijger. Waar een varken niet goed mee kan opschieten is een slang. Het is daarom ook het beste om deze tegenpool te vermijden. 

KENMERKEN

De windrichting van het varken is noordwest en het element is water. De beste maand van het varken is november. De beste power dag in de week is woensdag en de dag waarop je obstakels kan verwachten is op zaterdag. Dit is daarom een goede dag voor huishoudelijke taken of om gewoon niks te doen. Het beste tijdstip op een dag is tussen 21:00 en 23:00 uur.

Kan je dus extra steun gebruiken, leen die van je ‘vrienden’ zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger van een tijger en plan belangrijke afspraken in op jouw gunstige tijden en/of dagen.

Ben jij een varken? Laat het me weten in een reactie! (Weet je niet wat jouw dierteken is, maar wil je dit wel graag weten? Stuur me een berichtje, dan bereken ik dit voor je).  

Liefs, Kim

Laat een reactie achter