Dierteken tijger

Het is nu de beurt aan de tijger. De tijger is het derde dierteken in de reeks van 12 en volgt daarmee de os op. 

Je bent een tijger als je geboren bent in 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 of 2010. Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijkloopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee. 

Ikzelf kom bijvoorbeeld uit januari 1993 maar omdat dit nog voor Chinees nieuwjaar was, val ik dus onder 1992.

KARAKTER EIGENSCHAPPEN

Tijgers zijn moedig, zelfverzekerd en onafhankelijk. Ze weten precies wat ze willen en kunnen hierdoor tegendraads zijn. Risico’s nemen past goed bij de tijger omdat ze vaak rusteloos zijn. 

VRIENDEN EN VIJAND

Samen met de hond en het paard vormt de tijger een avontuurlijk drietal. De strategie van het paard en de bepalende keuzes van de hond, vullen de impulsiviteit van tijgers goed aan. Een andere geheime vriend is het varken. Waar een tijger niet goed mee kan opschieten is de aap. Het is daarom ook het beste om deze tegenpool te vermijden. Wat dus voor mij geldt.

KENMERKEN

De windrichting van de tijger is noordoost en het element is hout. De beste maand van de tijger is februari. De beste power dag in de week is donderdag en de dag waarop je obstakels kan verwachten is op vrijdag. Dit is daarom een goede dag voor huishoudelijke taken of om gewoon niks te doen. Het beste tijdstip op een dag is tussen 03:00 en 05:00 uur. 

Kan je dus extra steun gebruiken, leen die van je ‘vrienden’ zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger van een varken en plan belangrijke afspraken in op jouw gunstige tijden en/of dagen.

Ben jij een tijger? Laat het me weten in een reactie! (Weet je niet wat jouw dierteken is, maar wil je dit wel graag weten? Stuur me een berichtje, dan bereken ik dit voor je).  

Liefs, Kim

Laat een reactie achter