Dierteken slang

Het is vandaag de beurt aan de slang. De slang is het zesde dierteken in de reeks van 12 en volgt daarmee de draak op. 

Je bent een slang als je geboren bent in 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001 of 2013. Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijkloopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee als je geboren bent in januari of februari. Ikzelf kom bijvoorbeeld uit januari 1993 maar omdat dit nog voor Chinees nieuwjaar was, val ik dus onder 1992.

KARAKTER EIGENSCHAPPEN

Slangen zijn mysterieuze, diepe denkers met een goed gevoel voor intuïtie. Ze kunnen goed organiseren, zijn vasthoudend maar kunnen ook lastig worden als ze hun zin niet krijgen. 

VRIENDEN EN VIJAND

Samen met de haan en de os vormt de slang een doelgericht drietal. De stabiliteit van de os en de oprechtheid van de haan, vullen de verleiding van de slang goed aan. Een andere geheime vriend is de aap. Waar een slang niet goed mee kan opschieten is het varken. Het is daarom ook het beste om deze tegenpool te vermijden. 

KENMERKEN

De windrichting van de slang is zuidoost en het element is vuur. De beste maand van de slang is mei. De beste power dag in de week is dinsdag en de dag waarop je obstakels kan verwachten is op woensdag. Dit is daarom een goede dag voor huishoudelijke taken of om gewoon niks te doen. Het beste tijdstip op een dag is tussen 09:00 en 11:00 uur.

Kan je dus extra steun gebruiken, leen die van je ‘vrienden’ zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger van een aap en plan belangrijke afspraken in op jouw gunstige tijden en/of dagen.

Ben jij een slang? Laat het me weten in een reactie! (Weet je niet wat jouw dierteken is, maar wil je dit wel graag weten? Stuur me een berichtje, dan bereken ik dit voor je).  

Liefs, Kim

Laat een reactie achter