Dierteken schaap

Vandaag is het de beurt aan het schaap, ook wel de geit genoemd. Het schaap is het achtste dierteken in de reeks van 12 en volgt daarmee het paard op. 

Je bent een schaap als je geboren bent in 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003 of 2015. Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijkloopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee als je geboren bent in januari of februari. Ikzelf kom bijvoorbeeld uit januari 1993 maar omdat dit nog voor Chinees nieuwjaar was, val ik dus onder 1992.

KARAKTER EIGENSCHAPPEN

Een schaap is creatief, oprecht en heeft goede manieren. Het zijn vaak perfectionisten en willen niet graag opgejaagd worden. Een schaap waardeert de goede dingen in het leven maar kunnen soms ook pessimistisch zijn. 

VRIENDEN EN VIJAND

Samen met het varken en het konijn vormt het schaap een sympathiek drietal. Het gevoel voor prioriteiten van het konijn en de kracht van het varken, vullen de vrijgevigheid van schapen goed aan. Een andere geheime vriend is het paard. Waar een schaap niet goed mee kan opschieten is een os. Het is daarom ook het beste om deze tegenpool te vermijden. 

KENMERKEN

De windrichting van het schaap is zuidwest en het element is aarde. De beste maand van het paard is juli. De beste power dag in de week is vrijdag en de dag waarop je obstakels kan verwachten is op donderdag. Dit is daarom een goede dag voor huishoudelijke taken of om gewoon niks te doen. Het beste tijdstip op een dag is tussen 13:00 en 15:00 uur.

Kan je dus extra steun gebruiken, leen die van je ‘vrienden’ zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger van een paard en plan belangrijke afspraken in op jouw gunstige tijden en/of dagen.

Ben jij een schaap/geit? Laat het me weten in een reactie! (Weet je niet wat jouw dierteken is, maar wil je dit wel graag weten? Stuur me een berichtje, dan bereken ik dit voor je). 

Liefs, Kim

Laat een reactie achter