Dierteken rat

Vorig jaar, 2020, was het jaar van de rat. Vandaag wil ik dit slimme dier onder de aandacht brengen. 

De rat is het eerste dierteken in de reeks van 12. Dit betekent dat er een nieuwe cycli is gestart. Wat ook een goed moment is om nieuwe dingen te beginnen of te ondernemen. Dit ‘eerste’ jaar staat in het teken van een reset. We worden gedwongen om ons aan te passen en bewuster te zijn. Hiermee kijken we dus automatisch op een andere manier naar bepaalde dingen en het zet ons aan het denken. 

Je bent een rat als je geboren bent in 1900, 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 en ook 2020. Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijkloopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee. 

Ikzelf kom bijvoorbeeld uit januari 1993 maar omdat dit nog voor Chinees nieuwjaar was, val ik dus onder 1992.

KARAKTER EIGENSCHAPPEN

De rat is de ondernemer van de diertekens. Ze zijn zeer intelligent, ambitieus en kunnen zich makkelijk aanpassen. Ratten zijn welbespraakt maar kunnen ook stiekem en schijnheilig doen. Ratten zijn extravert, charmant, hebben vaak meer kennissen dan echte vrienden maar familie daarentegen is erg belangrijk. 

VRIENDEN EN VIJAND

De aap vormt, vanwege zijn sluwheid en de draak vanwege zijn enthousiasme, samen met de rat een drietal. Deze zijn actie gericht, competitief en vastbesloten en vullen elkaar goed aan. Een andere geheime vriend is de os. Waar een rat niet goed mee kan opschieten is het paard. Het is daarom ook het beste om deze tegenpool te vermijden.

KENMERKEN

De windrichting van de rat is noord en het element is water, wat een winter teken is. De beste maand van de rat is december. De beste power dag in de week is woensdag en de dag waarop je obstakels kan verwachten is op zaterdag. Dit is daarom een goede dag voor huishoudelijke taken of om gewoon niks te doen. Het beste tijdstip op een dag is tussen 23:00 en 01:00 uur. 

Kan je dus extra steun gebruiken, leen die van je ‘vrienden’ zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger van een os en plan belangrijke afspraken in op jouw gunstige tijden en dagen.

Ben jij een rat? Laat het me weten in een reactie! (Weet je niet wat jouw dierteken is, maar wil je dit wel graag weten? Stuur me een berichtje, dan bereken ik dit voor je).  

Liefs, Kim

Laat een reactie achter