Dierteken paard

Het is alweer even geleden dat ik een dierteken heb besproken, dus vandaag is het de beurt aan het paard. Het paard is het zevende dierteken in de reeks van 12 en volgt daarmee de slang op. 

Je bent een paard als je geboren bent in 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002 of 2014. Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijk loopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee als je geboren bent in januari of februari. Ikzelf kom bijvoorbeeld uit januari 1993 maar omdat dit nog voor Chinees nieuwjaar was, val ik dus onder 1992.

KARAKTER EIGENSCHAPPEN

Een paard is elegant, loyaal en pragmatisch. Ze zijn vaak populair en goed in communiceren. Paarden zijn geïnteresseerd in vrijwel alles en hebben daardoor regelmatig tijdgebrek. Ondanks dat ze levendig zijn, kunnen ze ook een fel temperament hebben. 

VRIENDEN EN VIJAND

Samen met de hond en de tijger vormt de slang een avontuurlijk drietal. De kalmte van de hond en de impuls van de tijger, vullen de strategie van het paard goed aan. Een andere geheime vriend is het schaap. Waar een paard niet goed mee kan opschieten is een rat. Het is daarom ook het beste om deze tegenpool te vermijden.

KENMERKEN

De windrichting van het paard is zuid en het element is vuur. De beste maand van het paard is juni. De beste power dag in de week is dinsdag en de dag waarop je obstakels kan verwachten is op woensdag. Dit is daarom een goede dag voor huishoudelijke taken of om gewoon niks te doen. Het beste tijdstip op een dag is tussen 11:00 en 13:00 uur.

Kan je dus extra steun gebruiken, leen die van je ‘vrienden’ zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger van een schaap en plan belangrijke afspraken in op jouw gunstige tijden en/of dagen.

Ben jij een paard? Laat het me weten in een reactie! (Weet je niet wat jouw dierteken is, maar wil je dit wel graag weten? Stuur me een berichtje, dan bereken ik dit voor je).  

Liefs, Kim

Laat een reactie achter