Dierteken Os

Vandaag wil ik de os onder de aandacht brengen. De os is het tweede dierteken in de reeks van 12 en volgt daarmee de rat op. Deze twee zijn een uitstekend duo en vullen elkaar goed aan. Niet voor niks zijn ze beste maten.

Je bent een os als je geboren bent in 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 of 2021. Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijkloopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee. 

Ikzelf kom bijvoorbeeld uit januari 1993 maar omdat dit nog voor Chinees nieuwjaar was, val ik dus onder 1992.

KARAKTER EIGENSCHAPPEN

Ossen zijn de meest betrouwbare vrienden van de diertekens. Al kunnen ze anderen ook wegjagen met hun botte eerlijkheid. Ossen zijn standvastig, houden van zekerheid en zijn hardwerkend. Daarnaast kunnen ze ook erg koppig zijn. 

VRIENDEN EN VIJAND

Samen met de slang en haan vormt de os een drietal als goede denkers. De charme van de slang en de hartstocht van de haan, vullen de stabiele os goed aan. Een andere geheime vriend is de rat. Waar een os niet goed mee kan opschieten is het schaap. Het is daarom ook het beste om deze tegenpool te vermijden.

KENMERKEN

De windrichting van de os is noordoost en het element is aarde. De beste maand van de os is januari. De beste power dag in de week is zaterdag en de dag waarop je obstakels kan verwachten is op donderdag. Dit is daarom een goede dag voor huishoudelijke taken of om gewoon niks te doen. Het beste tijdstip op een dag is tussen 01:00 en 03:00 uur. 

Kan je dus extra steun gebruiken, leen die van je ‘vrienden’ zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger van een rat en plan belangrijke afspraken in op jouw gunstige tijden en/of dagen.

Ben jij een os? Laat het me weten in een reactie! (Weet je niet wat jouw dierteken is, maar wil je dit wel graag weten? Stuur me een berichtje, dan bereken ik dit voor je).   

Liefs, Kim

Laat een reactie achter