Dierteken Konijn

Het is vandaag de beurt aan het konijn. Het konijn is het vierde dierteken in de reeks van 12 en volgt daarmee de tijger op. 

Je bent een konijn als je geboren bent in 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 of 2011. Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijkloopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee. 

Ikzelf kom bijvoorbeeld uit januari 1993 maar omdat dit nog voor Chinees nieuwjaar was, val ik dus onder 1992.

KARAKTER EIGENSCHAPPEN

Konijnen zijn vredig en voorzichtig, daarom nemen ze niet graag risico’s. Ook zijn konijnen gevoelig en gaan ze confrontaties uit de weg, al kunnen ze soms ook gek doen waardoor ze onvoorspelbaar zijn. Daarnaast zijn ze nieuwsgierig en slim en een goed gezelschap.

VRIENDEN EN VIJAND

Samen met het varken en het schaap vormt het konijn een sympathiek drietal. De vrijgevigheid van de schaap en de kracht van het varken, vullen de strategie van konijnen goed aan. Een andere geheime vriend is de hond. Waar een konijn niet goed mee kan opschieten is de haan. Het is daarom ook het beste om deze tegenpool te vermijden.

KENMERKEN

De windrichting van het konijn is oost en het element is hout. De beste maand van het konijn is maart. De beste power dag in de week is donderdag en de dag waarop je obstakels kan verwachten is op vrijdag. Dit is daarom een goede dag voor huishoudelijke taken of om gewoon niks te doen. Het beste tijdstip op een dag is tussen 05:00 en 07:00 uur. Lekker vroeg opstaan dus, geeft al een voorsprong op de dag!

Kan je dus extra steun gebruiken, leen die van je ‘vrienden’ zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger van een hond en plan belangrijke afspraken in op jouw gunstige tijden en/of dagen.

Ben jij een konijn? Laat het me weten in een reactie! (Weet je niet wat jouw dierteken is, maar wil je dit wel graag weten? Stuur me een berichtje, dan bereken ik dit voor je).  

Liefs, Kim

Laat een reactie achter