Dierteken hond

Vandaag is het de beurt aan de hond. Het is het elfde dierteken in de reeks van 12 en volgt daarmee de haan op. 

Je bent een hond als je geboren bent in 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 of 2018. 

Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijkloopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee als je geboren bent in januari of februari. Ikzelf kom bijvoorbeeld uit januari 1993 maar omdat dit nog voor Chinees nieuwjaar was, val ik dus onder 1992.

KARAKTER EIGENSCHAPPEN

De hond is het meest zorgzame teken uit de dierenriem. Hij/zij is trouw, eerlijk en behulpzaam. Ze hebben een hekel aan confrontaties maar kunnen daar wel vaak goed mee omgaan. Ook houden ze niet van grote gezelschappen. 

VRIENDEN EN VIJAND

Samen met de tijger en het paard vormt de hond een avontuurlijk drietal. De wreedheid van de tijger en de strategie van het paard, vullen de kalme invloed van de hond goed aan. Een andere geheime vriend het konijn. Waar een hond niet goed mee kan opschieten is een draak. Het is daarom ook het beste om deze tegenpool te vermijden. 

KENMERKEN

De windrichting van de hond is noordwest en het element is aarde. De beste maand van de hond is oktober. De beste power dag in de week is maandag en de dag waarop je obstakels kan verwachten is op donderdag. Dit is daarom een goede dag voor huishoudelijke taken of om gewoon niks te doen. Het beste tijdstip op een dag is tussen 19:00 en 21:00 uur.

Kan je dus extra steun gebruiken, leen die van je ‘vrienden’ zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger van een konijn en plan belangrijke afspraken in op jouw gunstige tijden en/of dagen.

Ben jij een hond? Laat het me weten in een reactie! (Weet je niet wat jouw dierteken is, maar wil je dit wel graag weten? Stuur me een berichtje, dan bereken ik dit voor je).  

Liefs, Kim

Laat een reactie achter