Dierteken haan

Vandaag is het de beurt aan de haan. De haan is het tiende dierteken in de reeks van 12 en volgt daarmee de aap op. 

Je bent een haan als je geboren bent in 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 of 2017. 

Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijkloopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee als je geboren bent in januari of februari. Ikzelf kom bijvoorbeeld uit januari 1993 maar omdat dit nog voor Chinees nieuwjaar was, val ik dus onder 1992.

KARAKTER EIGENSCHAPPEN

Een haan is charmant, ambitieus en is goed in organiseren. Ze houden van tradities en besteden veel tijd aan hun uiterlijk. Ook zijn hanen sociaal maar kunnen soms ook erg direct zijn.

VRIENDEN EN VIJAND

Samen met de slang en de os vormt de haan een doelgericht drietal. De stabiele basis van de os en de verleiding van de slang, vullen de oprechtheid van hanen goed aan. Een andere geheime vriend de draak. Waar een haan niet goed mee kan opschieten is een konijn. Het is daarom ook het beste om deze tegenpool te vermijden. 

KENMERKEN

De windrichting van de haan is west en het element is metaal. De beste maand van de haan is september. De beste power dag in de week is vrijdag en de dag waarop je obstakels kan verwachten is op dinsdag. Dit is daarom een goede dag voor huishoudelijke taken of om gewoon niks te doen. Het beste tijdstip op een dag is tussen 17:00 en 19:00 uur.

Kan je dus extra steun gebruiken, leen die van je ‘vrienden’ zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger van een draak en plan belangrijke afspraken in op jouw gunstige tijden en/of dagen.

Ben jij een haan? Laat het me weten in een reactie! (Weet je niet wat jouw dierteken is, maar wil je dit wel graag weten? Stuur me een berichtje, dan bereken ik dit voor je).  

Liefs, Kim

Laat een reactie achter