Dierteken draak

Het is vandaag de beurt aan de draak. De draak is het vijfde dierteken in de reeks van 12 en volgt daarmee het konijn op. 

Je bent een draak als je geboren bent in 1916, 1928 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 of 2012. Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijkloopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee als je in januari of februari geboren bent. Ikzelf kom bijvoorbeeld uit januari 1993 maar omdat dit nog voor Chinees nieuwjaar was, val ik dus onder 1992.

KARAKTER EIGENSCHAPPEN

Draken zijn extravert, levendig en vol enthousiasme. Je zult het altijd weten, wanneer er een draak in the house is. Ze hebben veel zelfvertrouwen maar kunnen daarmee ook fel uit de hoek komen. Draken leven ook in het moment, waarmee ze impulsief kunnen zijn. 

VRIENDEN EN VIJAND

Samen met de rat en de aap vormt de draak een competitief drietal. De berekendheid van de aap en het oog voor kansen van de rat, vullen het enthousiasme van draken goed aan. Een andere geheime vriend is de haan. Waar de draak niet goed mee kan opschieten is de hond. Het is daarom ook het beste om deze tegenpool te vermijden.

KENMERKEN

De windrichting van de draak is zuidoost en het element is aarde. De beste maand van de draak is april. De beste power dag in de week is zondag en de dag waarop je obstakels kan verwachten is op donderdag. Dit is daarom een goede dag voor huishoudelijke taken of om gewoon niks te doen. Het beste tijdstip op een dag is tussen 07:00 en 09:00 uur. 

Kan je dus extra steun gebruiken, leen die van je ‘vrienden’ zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger van een haan en plan belangrijke afspraken in op jouw gunstige tijden en/of dagen.

Ben jij een draak? Laat het me weten in een reactie! (Weet je niet wat jouw dierteken is, maar wil je dit wel graag weten? Stuur me een berichtje, dan bereken ik dit voor je).  

Liefs, Kim

Laat een reactie achter