Dierteken Aap

Aankomende tijd wil ik met jullie de 12 diertekens doornemen. Vandaag is de aap aan de beurt en laat dat nou mijn dierteken zijn.

De aap is het negende dierteken in de reeks van 12. Ieder jaar heerst dus een ander dier. Je bent een aap als je geboren bent in 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 en 2016. Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijkloopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee. 

Ikzelf kom bijvoorbeeld uit januari 1993 maar omdat dit nog voor Chinees nieuwjaar was, val ik dus onder 1992.

KARAKTER EIGENSCHAPPEN

Apen zijn meestal vrolijk, vol energie en creatief. Zijn vrijgevig, hebben charme en een goed gevoel voor humor. Maar apen kunnen ook diplomatiek of onredelijk overkomen, hechten veel waarde aan de waarheid, kunnen goed problemen oplossen en zijn goede luisteraars. Ook zijn apen emotionele wezens en nieuwsgierig van aard. 

VRIENDEN EN VIJAND

De rat vormt, vanwege zijn intelligentie en de draak vanwege zijn enthousiasme, samen met de aap een drietal. Deze zijn actie gericht, competitief en vastbesloten en vullen elkaar goed aan. Een andere geheime vriend is de slang. Waar een aap niet goed mee kan opschieten is de tijger. Het is daarom ook het beste om deze tegenpool te vermijden.

KENMERKEN

De windrichting van de aap is zuidwest en het element is metaal. Een aap is een echt herfst teken en voelt zich op dit moment helemaal in z’n nopjes, ja écht! De beste maand van de aap is namelijk augustus. De beste power dag in de week is vrijdag en de dag waarop je obstakels kan verwachten is op dinsdag. Dit is daarom een goede dag voor huishoudelijke taken of om gewoon niks te doen. Het beste tijdstip op een dag is tussen 15:00 en 17:00 uur. 

Kan je dus extra steun gebruiken, leen die van je ‘vrienden’ zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger van een slang en plan belangrijke afspraken in op jouw gunstige tijden en dagen.

Zijn er nog meer apen in the house? Laat het me weten in een reactie!
(Weet je niet wat jouw dierteken is, maar wil je dit wel graag weten? Stuur me een berichtje, dan bereken ik dit voor je).  

Liefs, Kim

Laat een reactie achter