Chinees nieuwjaar 2021

Nog even. Morgen is het zover, dan is het Chinees Nieuwjaar! Graag wil ik je wat meer vertellen over aankomend jaar, het jaar van de metaal os. 

Als eerste wil ik inspringen op het feit dat Chinees Nieuwjaar niet gelijk valt met ons nieuwjaar op 1 januari. Dit komt omdat de Chinese telling werkt met de maankalender en wij westerlingen gebruiken de zonnekalender. Dus daarom dat daar verschil in zit en ook ieder jaar weer anders is.

DE OS & YIN METAAL

Een os is een harde werker, biedt ondersteuning en stabiliteit, is vastberaden, kan moeilijkheden verdragen en houdt vol tot succes maar is ook koppig. 

 Dus door hard te werken en niet op te geven, kunnen we ondersteuning verwachten en de moeilijkheden verdragen dit jaar. Ik denk dat we dat allemaal wel kunnen herkennen als aansluiting op 2020. 

2021 is een yin metaal jaar. En yin metaal staat voor mooi van buiten maar hard van binnen. Daarom worden er dit jaar extreme dingen gedaan om doelen te bereiken. De aanloop naar het nieuwe jaar begon bijvoorbeeld al met verschillende rellen in binnen- en buitenland.

2021 is een goed jaar voor de Os natuurlijk maar ook voor de rat omdat dit de geheime vriend is van de Os. Het schaap is in conflict dit jaar en dat betekent dat er veel beweging zal zijn en mogelijkheid tot conflicten. Hoewel de beweging niet altijd negatief hoeft te zijn moet het schaap wel voorzichtig zijn en steun van de rat vragen. Dit kan bijvoorbeeld als sleutelhanger. 

HOOFDTHEMA

De ster 6 zit aankomend jaar in het centrum van alle huizen. Deze ster heerst over iedereen en staat voor mentor geluk en steun van de hemel. Wat we wel goed kunnen gebruiken na 2020! Het wordt een uitstekend jaar voor carrière geluk, goed inkomen, erkenning en status. Wil je deze energie ondersteunen, dan heb je aarde element nodig zoals kristallen. Een klein beetje metaal mag ook. Daarnaast is het goed om hemelse symbolen te plaatsen in het centrum. Dit kunnen engelen zijn of een buddha. Misschien vind je het leuk om een (mini) altaartje te maken. Maar je kunt ook sieraden dragen met kristallen of een bepaald symbool wat jij vind passen bij dit thema. Je hoeft trouwens niet religieus te zijn om dit toe te passen en voor je te laten werken.

Ook is het belangrijk om dit jaar eerlijk te zijn, naar jezelf toe en naar anderen. Dus maak contact met jezelf en volg het pad van je hart. Je zult ook veel tekens ontvangen. Als je hier bewust van wilt zijn, let dan goed op. Deze tekenen willen je iets vertellen en je leiden als je dat toelaat.

Oh en daarnaast misschien ook wel fijn om te weten, is dat de ziektester 2 dit jaar wat minder sterk is dan vorig jaar. Houdt vast aan dat lichtpuntje!

GEEN LAP CHUN

Lap Chun betekent begin van de lente, welke op 4 februari valt. Dit houdt in dat 2021 géén Lap Chun heeft. Dit jaar heeft dus geen groei en ontwikkeling. Tip: wil je groei zo goed mogelijk ondersteunen aankomend jaar? Zorg dan voor lente bloeiers in huis. Dit bevordert de groei energie. 

HOUT BRENGT HARMONIE

Dit jaar is er een overvloed aan waterelement. Wat voor een metaal jaar niet gunstig is. Door dit te balanceren kun je extra hout element toevoegen. Dit kan in de vorm van planten/bloemen, houten producten, de kleuren groen en donkerbruin, lange rechthoekige vormen en lange lijnen. Dit kan je toepassen in je huis maar ook in de kleding die je draagt of de activiteiten die je doet. Hout element staat voor groei, wat we dus goed kunnen gebruiken dit jaar zonder Lap Chun. 

MANNEN & VROUWEN

Noordwest is de sector voor de vader, ook wel alle mannen. Hier heerst dit jaar ster 7, inbraak en verraad.

Zuidwest is de sector voor de moeder, en dus voor de vrouwen. Hier heerst ster 3, ruzies.

Vermijd, zoveel mogelijk als kan, deze plekken vanwege de negatieve sterren. Is dit niet mogelijk omdat hier bijvoorbeeld de enige slaapkamer is, plaats dan de kleur blauw in noordwest en houdt zuidwesten zo stil mogelijk en verlicht niet teveel. 

TIPS OM CHINEES NIEUWJAAR GOED TE STARTEN

(voor het geval je deze gemist hebt)

 vóór 12 februari

–  Haal voorjaarsbloemen in huis.
– Bepaal of je de voordeur wilt gebruiken. Valt deze in een negatieve sector en heb je geen keus? Strooi dan zout voor de drempel om de negatieve energie buiten te houden. 
– Maak je huis schoon en vrij van alle ballast.
– Wissel je portemonnee en/of je tas. Het welvaartselement is vuur in 2021 dus rood, roze, oranje en paars doen het goed. Maar ook dierenprintjes en leer.
– Maak voorbereidingen voor een feestelijk welkom van het nieuwe jaar. Dit kan van alles zijn waar jij je goed bij voelt. Maak bijvoorbeeld lekkere hapjes.
– Koop nieuwe kleding

op 12 februari

– Rol 9 mandarijnen naar je voordeur. Het woord mandarijn lijkt in het Chinees op goud en het getal 9 staat voor vermeerdering.
– Ontbijt lekker met je gezin of iemand anders waar je blij van wordt.
– Draag nieuwe kleding voor een frisse start.
– Heb een schaal met 18 mandarijnen, gedurende 15 dagen, in je huis.
– Zorg voor 9 gerechten tijdens het avondmaal. (sla = fortuin, vis = overvloed en rijkdom).
– Iets zoets voor een zoet leven.
– Haal messen en scharen uit het zicht.
– Geef elkaar eventueel een rode envelop met geld. Of maak een ander mooi gebaar naar de ander toe.

IK WENS JE ALVAST EEN HEEL FIJN CHINEES NIEUWJAAR EN EEN HOOP POSITIVE ENERGIE IN 2021!

Wil je graag meer tips en weetjes over het jaar 2021, zodat jij alles uit het jaar en uit jezelf kunt halen? Dan is het maandelijks online magazine misschien wel iets voor jou! Hierin staat o.a. praktische informatie en tips over het jaar en ook voor iedere maand werk ik uit wat dan van toepassing is. Daarnaast weet je bijvoorbeeld ook precies wat (on)gunstige dagen zijn voor bepaalde afspraken/activiteiten. Met deze informatie kun je zelf jouw omgeving met de juiste energie toepassen! Erg waardevol dus! Stuur me een berichtje voor meer informatie.

Liefs, Kim

Laat een reactie achter