Minimalisme

Wat goed aansluit op mijn vorige blog, is minimalisme. Dit betekent niet dat je geen spullen mag hebben en dat je alles weg moet doen. Dit staat juist voor bewustzijn en consuminderen. Al die spullen heb je helemaal niet eens nodig en zorgt voor onnodige ballast.

VERSLAVING

We kopen in de westerse wereld massaal nieuwe spullen, puur omdat het ons een goed gevoel geeft en omdat het ook gewoon kan. Echter is dit gevoel maar van korte duur waardoor snel weer de neiging ontstaat om weer opnieuw iets te kopen. Daarnaast spelen alle advertenties en reclames lekker op ons in, worden we verleid door woorden zoals goedkoop en sale, waardoor we weer geraakt worden en ook weer gaan kopen.

SLECHT VOOR HET MILIEU

Het is super slecht voor het milieu om steeds goedkope, nieuwe en overbodige spullen te kopen die vervolgens maar in een hoekje liggen, maar 1x worden gebruikt of uiteindelijk zelfs zonder te gebruiken weer worden weggegooid.

Er wordt amper naar omgekeken of het geeft juist keuzestress. Beide opties zijn niet goed voor ons.

CONSUMINDEREN GEEFT RUST EN RUIMTE

Ook worden we hier bewust of onbewust enorm onrustig van. Je hebt natuurlijk uitzonderingen die het juist fijn vinden om omringd te zijn met een hoop spullen maar voor de meeste van ons geldt dit niet.
Door te consuminderen ga je eerst bewust nadenken of je wel iets nieuws nodig hebt en het ook echt gaat gebruiken. Het bespaart je dus ook een hoop geld!

Minimalisme zorgt voor minder onnodige ballast, die onbewust in je systeem gaat zitten wroeten. Er ontstaat meer ruimte voor dingen die écht belangrijk zijn. Én het geeft meer tijd omdat je niet meer zoveel hoeft op te ruimen of af te stoffen.

Je hoeft er niet meer aan te denken en dus kan je er ook niet bewust of onbewust meer mee bezig zijn.

Hierdoor kun je meer tijd met dierbaren doorbrengen of begin een nieuwe hobby, wat je altijd al hebt willen doen.

Wat zou jij graag willen doen als er meer rust en ruimte voor je ontstaat?

Liefs, Kim

Laat een reactie achter