Hoe creeer je gezonde energie in huis en/of je bedrijf

Nu een deel van de bedrijven (deels) weer open mogen, is het goed om de gezonde energie weer lekker te laten stromen in de ruimte. Doordat er een tijd minder bedrijvigheid geweest is, is de yin energie toegenomen in een al yin periode want dat is de winter. En een teveel aan yin energie wil je niet hebben want dat wordt geassocieerd met plekken waar weinig energie en activiteit heerst zoals de slaapkamer of begraafplaatsen. Dus ik wil je graag wat tips geven, hoe je de energie weer lekker kan laten stromen en voor je kan laten werken. Daarnaast voelt het een stuk prettiger aan, ook voor jezelf.

OPRUIMEN

Misschien heb je de afgelopen tijd al benut met het opruimen van je huis en/of je bedrijf. Archief, papierwerk, werkmaterialen en spullen, het zorgt allemaal voor ballast als deze overal en nergens liggen of niet meer nodig zijn maar wel aanwezig blijven. Het is daarom goed en noodzakelijk om regelmatig orde op zaken te stellen. Hiermee houdt je overzicht en blijf je vrij van ballast wat er niet meer toe doet. 

SCHOONMAAK

Een schone ruimte trekt positieve energie aan en het voelt een stuk lichter. Je hebt vast zelf al wel eens gemerkt het verschil vóór en na een poetsbeurt. Zo niet? Let hier eens op. Schoonmaken wordt gezien als een moet in het huishouden en wordt vaak snel tussendoor een keer en met tegenzin gedaan. Als je het zou kunnen gaan zien als iets wat bijdraagt aan jouw leven en het fijne gevoel en gezonde energie die je daarvan krijgt. Wie weet krijg je er nog plezier in!

ENERGETISCH REINIGEN

Dan heb je nog het energetische stukje. Dit kan je niet zien, alleen maar voelen. Al wordt met schoonmaak de positieve energie al wel geactiveerd, je bent er dan nog niet. Energetisch reinigen pakt op een dieper level blokkades aan en kan je bijvoorbeeld met wierrook doen. Witte salie of sandelhout zijn goede om hiervoor in te zetten. Je kunt ook klappen. Ga dan iedere hoek van het huis na, met de klok mee. Zet ook lekker alle ramen en deuren open zodat het goed door kan waaien. 

Het is goed om deze stappen regelmatig te herhalen. Dit kun je wekelijks inplannen maar bijvoorbeeld ook als voorbereiding op belangrijke momenten of wanneer je het extra nodig hebt. Er zijn geen regels dus voel vooral aan, wat het beste voor jou werkt. 

Je huis en/of je bedrijf maar ook zeker jijzelf zullen frisse, fijne en positieve energie ervaren en zullen je dankbaar zijn voor de nieuwe kansen die worden gecreëerd. 

Welke stappen heb jij al gezet voor nieuwe positieve energie?

Yin en Yang energieën zijn belangrijke onderdelen om gezonde energie te creëren. Het zijn twee tegengestelde krachten maar vullen elkaar ook goed aan. De één kan namelijk niet zonder de ander bestaan. Wil je hier meer over weten en over hoe je deze energieën in balans brengt, lees dan mijn blog over Yin en Yang hier.

Liefs, Kim

Laat een reactie achter