Feng Shui

Feng Shui · 22. oktober 2020
Het is nu de beurt aan de tijger. De tijger is het derde dierteken in de reeks van 12 en volgt daarmee de os op.
Feng Shui · 15. oktober 2020
Vandaag wil ik de os onder de aandacht brengen. De os is het tweede dierteken in de reeks van 12 en volgt daarmee de rat op. Deze twee zijn een uitstekend duo en vullen elkaar goed aan. Niet voor niks zijn ze beste maten.
Feng Shui · 24. september 2020
Vitaliteit, ook wel levenskracht genoemd, is een belangrijk onderdeel om gezond te blijven en vol positieve energie te leven. Gelukkig hebben we een groot deel zelf in de hand. Met een BAZI-analyse laat je dit ook nog eens precies aansluiten op jou als persoon. Heb je alle 5 de elementen in je chart? Welke zijn gunstig en ongunstig voor je? Zijn Yin en Yang in balans? Dit is makkelijk toe te passen in je lifestyle zodat jij die positieve flow meer ervaart. Dit kan op verschillende manieren,
Feng Shui · 03. september 2020
Het huidige jaar, 2020, is het jaar van de rat. Vandaag wil ik dit slimme dier onder de aandacht brengen. De rat is het eerste dierteken in de reeks van 12. Dit betekent dat er een nieuwe cycli is gestart. Wat ook een goed moment is om nieuwe dingen te beginnen of te ondernemen. Dit 'eerste' jaar staat in het teken van een reset. We worden gedwongen om ons aan te passen en bewuster te zijn.
Feng Shui · 27. augustus 2020
Aankomende tijd wil ik met jullie de 12 diertekens doornemen. Vandaag is de aap aan de beurt en laat dat nou mijn dierteken zijn. De aap is het negende dierteken in de reeks van 12. Ieder jaar heerst dus een ander dier. Je bent een aap als je geboren bent in 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 en 2016. Dit gaat wel om de Chinese jaartelling, die niet gelijk loopt met die van ons. Houdt hier dus rekening mee.
Feng Shui · 20. augustus 2020
Helaas zijn we voorlopig nog niet van het Coronavirus af. Nu de maatregelen weer wat worden aangescherpt en nog steeds wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven en geen drukte op te zoeken, is het misschien een goed idee om je inrichting of kledingkast aan te pakken of je levensstijl onder de loep te nemen. We worden in deze situatie meer bewust van bepaalde dingen. En als ik iets belangrijk vind is het bewustzijn creëren want dat geeft rust en een hoop mogelijkheden!
Feng Shui · 06. augustus 2020
Terwijl het hier super warm en zomers weer is, begint aanstaande zaterdag de Chinese herfst. Deze loopt van 8 augustus tot 7 november. De herfst, oftewel het najaar, staat in het teken van metaal element.
Feng Shui · 23. juli 2020
Een van de eerste projecten die ik gedaan heb, is die van Fysiotherapiepraktijk Het Centrum in Sprang-Capelle. Het pand was van binnen nog erg gedateerd en nodig toe aan een update. De eigenaren wilden graag verbouwen met de principes van Feng Shui en ook graag de styling uit handen geven. En zo kwamen ze bij mij uit :)
Feng Shui · 16. juli 2020
Ying en yang zijn een belangrijk onderdeel van Feng Shui. Het zijn twee tegengestelde krachten maar vullen elkaar ook goed aan. De een kan namelijk niet zonder de ander bestaan. Harmonie ontstaat o.a. door de juiste balans tussen yin en yang. Vooral yang energie is cruciaal voor goede Feng Shui en daarom belangrijk voor interieurs van bewoonde en levende plekken waar vooral yang energie heerst. Maar nooit mag dit zoveel zijn dat er geen of weinig yin is. Ook yin moet aanwezig zijn voor balans.
Feng Shui · 18. juni 2020
Aankomend weekend gaat het zomer seizoen in. De meesten kijken hier enorm naar uit, want: bijna vakantie! De oosterse zomer daarentegen is al voor de helft voorbij. Deze loopt namelijk van 6 mei tot 8 augustus. Welke verdeeld is in drie maanden. Op dit moment zitten we in de 2e maand, wat yang vuur is. Vuur is het element van de zomer en in deze periode op zijn krachtigst. Deze periode betekend bloei.

Meer weergeven